Tallinna sõitev Elroni rong hilines ligi tund aega

Taavi Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hommikune Tallinn-Pärnu rong Balti Jaamas, rahvas läheb rongile.
Hommikune Tallinn-Pärnu rong Balti Jaamas, rahvas läheb rongile. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Esmaspäeva pärastlõunal väljus Elroni rong nr 552 kell 14.19 Paldiskist ja pidi Tallinnasse jõudma 15.21, kuid vahetult enne pealinna seisis rong Urda peatuses 48 minutit. Balti jaama jõudis rong 16.09.

Kui rong paar minutit enne kella kolme Urda peatuses seisma jäi, tundus esialgu, et tegemist on tavapärase, ehkki natuke pikemaks veniva peatusega, mille eesmärgiks on läbi lasta vastutulev rong, kirjutab Harju Elu.

Peatuse põhjuseks oli Valingu lähedal rongiliikluse automaatjuhtimise süsteemi rike, mille tagajärjel ei saanud pööranguid ümber teha ja sellest tulenevalt oli rongiliiklus häiritud, teatas Elroni turundus- ja kommunikatsioonijuht Mariis Adamberg.

Pärastlõunane Paldiski-Tallinna rong nr 552 ei olnud ainuke, mis nimetatud automaatjuhtimise rikke tõttu hilines. «Elronile laekus info taristu tõrkest, mille tõttu ei olnud mitmetel läänesuuna rongidel võimalik sõitu jätkata enne, kui taristuettevõtte meeskond on vea kõrvaldanud,» teatas Adamberg.

Taristu probleemide tõttu hilines eelmisel aastal kokku 379 Elroni reisi.

Loe lugu täies pikkuses Harju Elust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles