Snap Map laseb eestlaste Snapchati lugusid nüüd veebist vaadata

Taavi Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Snapchati ikoon nutitelefoni ekraanil.
Snapchati ikoon nutitelefoni ekraanil. Foto: THOMAS WHITE/REUTERS

Snapchati teine suur uuendus laseb inimestel ilma rakenduseta kaardilt vaadata, mida kasutajad sotsiaalmeedia platvormil jagavad. Paljud aga ei tea, et nende materjal internetis avalikult vaadatav on.

Snap Maps on suhtlusplatvormi Snapchat uuendus, mis laseb inimestel vaadata asukohapõhiseid postitusi ehk «stories'i» otse veebist. Snap Maps tegi oma debüüdi juba suvel ja sealt sai jälgida, kust sõbrad postitusi on teinud. Nutirakenduse versioon näitab kaardilt kasutaja Bitmojit ja avalike postitusi üle kogu maailma, vahendab tehnikaportaal The Verge.

Algselt nähti uuendust kui potentsiaalset privaatsuse riski, sest inimesed ei mõistnud, kui täpsed Bitmoji kordinaadid olla võivad. Näiteks võis see näidata inimeste aadresse.

Avalikkusele mõeldud veebiversioon eemaldab postitustelt aga kasutajanimed ja täpse asukoha. Avalikult jagatud postitused võivad olla nüüd tervele internetile nähtavad, juhul kui Snapchat leiab, et sisu on sobiv, sest ettevõte kontrollib kõiki postitusi, mida jagatakse avalikult.

Sellegipoolest ei pruugi paljud mõelda, et nende postitused pole enam nähtavad ainult sõpradele, vaid tervele maailmale.

Snap Mapi populaarsus pole kindlalt teada, kuid aasta algul lekkinud dokumendid näitavad, et peamiselt kasutatakse Snapchatti piltide vahetuseks ja suhtlemiseks. Dokumentidest ilmnes, et rakenduse tulekul külastas seda üle 30 miljoni inimese, kuid see number langes mõne kuu pärast 19 miljoni peale. Rakenduse paiskamine kõigile veebi võib aga selle populaarsuse uuesti tõusule viia.

Kaardilt selgub, et agaramad Snapchati kasutajad on Eestis Tallinnas, Tartus ja Pärnus. Mida nad postitavad, saate vaadata siit ja all olevalt kaardilt!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles