Lumisel talvel lähevad kelgud hästi kaubaks

Maria Joost
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
VILJANDI, EESTI, 17DEC17
Talvel Viljandi pärimusmuusika aidas toimunud Waldorfkooli heategevuslikule jõululaadale oli kohale kelgutatud nii vanade soome kelkude, klalassikaliste plastikkelkude kui ka uhkemate rooliga kelkudega.
MARKO SAARM/SAKALA
VILJANDI, EESTI, 17DEC17 Talvel Viljandi pärimusmuusika aidas toimunud Waldorfkooli heategevuslikule jõululaadale oli kohale kelgutatud nii vanade soome kelkude, klalassikaliste plastikkelkude kui ka uhkemate rooliga kelkudega. MARKO SAARM/SAKALA Foto: Marko Saarm / Sakala

Lisaks vastlakuklite ja hernesupi söömisele on vastlapäeval traditsiooniks ka vastlaliu laskmine. Nagu ütleb vanasõna: «Kel pikem liug, sel pikemad linad».

Lumerohke talv on tekitanud aga poodides olukorra, kus kõigile huvilistele ei pruugigi enam kelke jaguda. «Kelkude müük on ilmast tulenevalt selline, et odavamad tooted on vahepeal otsas ja kauplustes on alles pigem kallimad Stiga kelgud. Aga oleme soodsamaid variante juba juurde tellinud,» sõnas Prisma Peremarketi kommunikatsioonijuht Piret Lankots ja lisas, et tänavuse aasta müügiarvud näitavad eelmise aastaga sarnaseid tulemusi. «Populaarsed on lihtsamad, ilma piduriteta ja roolita tavalised kelgud, mis müüvad poole paremini kui beebikelgud, liugurid ja roolidega kallimad tooted,» sõnas Lankots.

Selveri kommunikatsioonispetsialisti Karl-Villiam Vaseriku sõnul jälgib nende ettevõte kelkude müüke hooaegade kaupa. Talvehooaja alguseks arvestatakse novembrit ja lõpuks veebruari-märtsikuud. «Kui võrrelda selle aasta kelkude müümist eelmise aastaga, siis ei ole müüginumbrites langust märgata,» sõnas ta. «Muidugi on lume püsimine praegu kaasa aidanud kelkude müügile ja samuti võib hooaegade võrdluses kelkude müük sel aastal suurem tulla.»

Kelku ostes tuleks kindlasti tähelepanu pöörata juurde märgitud maksimaalsele kaalule. Muidu võib juhtuda, et liug jääb poolikuks, sest kelk laguneb istumise all lihtsalt ära. «Mis puudutab kelgu kasutaja maksimaalset kaalu, siis üldjuhul on beebikelgud mõeldud kuni 30-kilogrammistele, roolikelgud ja suuremad täispuhutavad kelgud kuni 90-kilogrammistele kasutajatele,» sõnas Vaserik. «Teiste kelkude puhul oleneb maksimaalne lubatud kasutaja kaal kelgu mõõtudest, kuid üldjuhul jääb see 60–80 kilogrammi vahele.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles