Nutikas säästab kena kopiku

Maria Joost
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tilkuv kraan.
Tilkuv kraan. Foto: MERILY SMIDT/SAKALA

Pärast kommunaalarvete äramaksmist võib nii mõnelegi jääda rahakotti laiutama suur auk. Et ahastust vähendada, tasuks üle vaadata, kui palju ja millele raha kulub.

Energia- ja veesääst annab otseselt tunda rahakotis: tarbid vähem elektrit ja vett, saad ka väiksemad arved. Ühtlasi on nii vee- kui ka elektrikulu vähendades võimalik teha heategu ka keskkonnale.

Veetarbimise vähendamine on võimalik kahel moel: kasutades säästlikumaid seadmeid ja muutes oma käitumist. Koduses majapidamises kulub enamasti ligikaudu võrdsetes osades vett isiklikule hügieenile, riiete pesule ja köögitoimingutele. Kõigis kolmes vallas on võimalik vett säästa. Säästmise soovitused on oma iseloomult üsna lihtsad. Vee voolamist näeme me oma silmaga. Peamiselt kulubki vesi vannitoas (kraanikauss, dušš, vann), tualetis, pesumasinas ja nõudepesuks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles