Naisel õnnestus lihtsa meetodiga koguda 40 000 dollarit

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viis dollarit.
Viis dollarit. Foto: Caro / Gabriele B

Naine pani 13 aasta jooksul järjepidevalt kõrvale viiedollarilisi rahatähti ning lõpuks oli talle kogunenud 40 000 dollarit.

Endine Boston Globe'i ajakirjanik Marie Campagna Franklin säästis tuhandeid dollareid ühe lihtsa nipiga: ta pani kõrvale iga viiedollarilise, mis ta maksmisel tagasi sai, vahendab nbcnews.com.

Franklini sõnul alustas ta kogumisega 2005. aastal, kui ta maksis teekasutusmaksu 20-dollarilisega ja sai tagasi kolm viiedollarilist. «Võtsin raha ja panin selle rahakotis eraldatud kohta ning lihtsalt jätsin selle sinna,» sõnas ta. «Mõni päev hiljem juhtus sama lugu.»

Nädala lõpuks oli ta rahakotti kogunenud 35 dollarit viiedollarilistes. Selleks, et sellist kogumismeetodit kasutada, tuleb Franklini sõnul jälgida kahte olulist punkti. Esiteks tuleb kasutada rohkem sularaha ja teiseks tuleks iga viiedollariline kohe ära panna.

«Ilmselt kaks või kolm nädalat pärast viiedollariliste kõrvale panemist sain ma aru, et see on päris hea viis raha kogumiseks,» sõnas ta.

Sel ajal kulutas nii Franklin kui ka ta mees tuhandeid dollareid lapse ülikooliõpinguteks. «Need olid suured summad,» sõnas Franklin ja lisas, et sel hetkel tundis ta, et ta ei saagi kuidagi raha kõrvale panna, sest kõik läheb õpingute alla.

13 aastat pärast viiedollariliste kõrvale panemist ei pea aga Franklin raha pärast muretsema. Tema sõnul aitas nimetatud harjumus kõrvale panna pea 40 000 dollarit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles