Järjekordne apsakas: viga Apple'i süsteemis võimaldab ühe tähemärgiga seadmed kokku jooksutada

Taavi Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Apple iPhone 8.
Apple iPhone 8. Foto: Dominic Lipinski/PA Wire/PA Images

Tähemärk ühest india keelest jooksutab kuvamisel kokku iga Apple’i seadme nii iOS-, watchOS- kui macOS-süsteemis.

Uue vea Apple’i süsteemist avastas Itaalia blogi Mobile World ja selle keskmes on ühe india keele Telugu tähemärk. Kui tähemärk trükitakse, siis sunnib see Apple’i seadmeid imelikult käituma, kokku jooksma või isegi «bootloopi» ehk taaskäivituse nõiaringi jooksma.

Kui kasutaja avab vestluse tekstirakenduses nagu WhatsApp, Twitter või Facebook Messenger ja sisestab kõnealuse tähemärgi, siis rakendus jookseb kokku ja sulgeb end. Nii juhtub iga kord kui kasutaja proovib peale tähemärgi saatmist rakendust uuesti avada.

Väljaanne The Verge teatab, et viga mõjutab ka teisi kolmandate osapoolte rakendusi nagu Gmail ja Outlook, mis töötavad iOSi tarkvaral. Samas Skype ja Telegram ei ole veel veast mõjutatud.

Kui keegi saadab kellelegi selle tähemärgi, siis juba sõnumit sisaldav teavitus võib sundida telefoni hanguma või taaskäivituma.

Apple on teavitanud, et nad on veast teadlikud ja viga on parandatud iOS 11.3 beta versioonis ning nad töötavad laiema uuenduse kallal, mis peaks parandama vea süsteemis juba praeguse iOSi versiooni omanikel.

Vaata videost, mis juhtub kui märk saadetakse iPhone'i kasutajale!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles