Tule ruttu! ehk Miks õppida IT-d TTÜs

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Tallinna Tehnikaülikool

Artikkel kuulub Tallinna Tehnikaülikooli artiklisarja, kus tutvustatakse TalTechDigital algatust, IT-haridust TTÜs ja infotehnoloogia laia haaret meie igapäevaelus.

Tallinna Tehnikaülikoolis (TTÜ) ootab terve leiutajatelinnakutäis haridust ja innovatsiooni – tipptasemel õppejõud, kaasaegsed laborid ja katsemajad ning lennukad tudengiprojektid.

Lisaks tipptasemel haridusele ja Eesti ainsale leiutajatelinnakule räägib TTÜ kasuks vaieldamatult värvikas tudengielu – meil on roboti-, foto-, filmi- ja väitlusklubi, spordivõistkonnad ja laulukoorid, orkestrid ja rahvatantsijad, tantsutüdrukud ja saltopoisid ning terve tudengimaja, kus üliõpilased oma kohvikut peavad, ajakirja välja annavad ja häppeninge korraldavad. Ja ühiselamudki asuvad siinsamas linnakus.

Aga esmalt siiski õppimisest. Infotehnoloogia õppimine on praeguseks ilmselt üks universaalsemaid valikuid, kuna IKT tähtsus suureneb kõikides eluvaldkondades – praktiliselt kogu me elu juba on IT ja see tendents ju üha süveneb (loe lähemalt lk 2 ja 8). Sellepärast on TTÜs IT kõikide õppekavade lahutamatu osa – soodustame IT teadmiste levikut erinevatesse tegevusvaldkondadesse.

TTÜs õpib 70% kõigist Eesti IT-üliõpilastest ja õppekavade hulgast leiad kõik IT-valdkonnad. TTÜ ja IT kolledži ühiselt välja töötatud õppekavades on ühendatud kolledži rakenduslikkus ja TTÜ teaduslik võimekus. Lõviosa meie IT-magistriõppekavadest on unikaalsed – kusagil mujal selliseid ei ole. Lubame, et tehnikaülikooli IT-haridus teeb sinust mitte lihtsalt itimehe, vaid laia silmaringiga IT-inseneri. Just neid läheb üha rohkem vaja maailmas, kus kõik on IT.

Tulevase eriala valimisega pole tegelikult kiiret, tähtis on vaid teha laia matemaatika riigieksam võimalikult heale tulemusele. TTÜs õpinguid alustades pööratakse rohkem tähelepanu üldistele teadmistele, et anda igale üliõpilasele võimalikult head baasteadmised. Erialale spetsialiseeruda või valikuid nihutada saab hiljem, kui õppija teab täpsemalt, mis teda huvitab või mida tahab teha. Kui tugev vundament all, saab sellele rajada mis tahes spetsialistikarjääri.

Foto: Tallinna Tehnikaülikool

Sellepärast vali TTÜ:

  • Laiapõhjalised õppekavad pakuvad suuremat paindlikkust oma tuleviku planeerimisel.
  • TTÜs on võimaluste piiriks vaid taevas: näiteks avaliku halduse ja riigiteaduste tudeng saab õppida ka tehnoloogiaga seotud erialasid ja vastupidi – ükskõik mis pidi, õpi kõike, mis sind huvitab!
  • Õppekavades on suur osa praktilisel kogemusel, et lõpetajatel oleks parem stardikoht tööle asumiseks või oma ettevõtte asutamiseks.
  • Meil on suurim välistudengite kogukond Eestis. See annab võimaluse keelepraktikaks ning laia suhtlusvõrgustiku üle maailma.
  • Ülikoolilinnakus asuvad nii Mektory kui Tehnopol, mis viivad sind kokku sinu eriala tugevate ettevõtjate ja oluliste partneritega.
  • IT- ja tehnoloogiavaldkondade spetsialistide järele on nii kodu- kui välismaisel tööturul suur nõudlus.
  • TTÜ vilistlaste keskmine sissetulek on Eesti suuremate ülikoolide lõpetajatest kõrgeim.

Tutvu TTÜ õppekavadega

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles