Katseid TTÜsse saab teha juba aasta algusest

Tallinna Tehnikaülikool
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Tallinna Tehnikaülikool

Vastuvõtt TTÜsse toimub üldjuhul riigieksamite tulemuste, lõputunnistuse keskmise hinde ja/või erialaste katsete alusel. Tänavu saab esimest korda teha erialaseid sisseastumiskatseid juba jaanuarist alates.

Katsete perioode on kokku neli: 29. jaanuar – 4. veebruar, 12.–25. märts, 30. aprill – 6. mai ja 6.–10. juuli.

Kas ja millal on katsed sinu valitud erialale, saad teada siit.

Tähele tasub panna, et iga katset saab teha vaid üks kord – see tähendab, et kui kevadel läheb katse kehvasti, ei saa suvel selle tulemust parandada. Küll aga on võimalik käia nii paljude erialade katsetel, kui soovi on. Sisseastumisavalduse saad siiski esitada vaid kahele erialale, kuid kui enne avalduste tegemist juba katsetel käidud, siis oskad paremini valida, millised need kaks eriala on.

Vastuvõtul kasutab TTÜ lävendisüsteemi. See tähendab, et kui konkursitingimused on täidetud, on õppekoht garanteeritud. Kui sul pole tehtud riigieksameid või soovid nende tulemust parandada, on TTÜs võimalik teha ka laia matemaatika (märtsis ja juunis) ja eesti keele (juunis) sisseastumiskatsed.

Foto: Tallinna Tehnikaülikool

Kuidas tulla TTÜsse õppima:

Vali välja sobiv(ad) eriala(d), uuri erialaste sisseastumiskatsete kohta ja veendu, et oled vajaliku sisseastumislävendi ületanud (või valmistu hoolega riigieksamiteks/sisseastumiskatseteks).

Sisseastumisavaldusi TTÜ erialadele võtame 25. juunist kuni 4. juuli kella 15-ni.

Selleks logi sisseastumise infosüsteemi (SAIS.ee), täida avaldus ning kinnita see. SAISi kasutamiseks vajad ID-kaarti või mobiil-IDd ja PIN1 koodi. Vajadusel saad avalduse või täiendavad dokumendid esitada TTÜs (Ehitajate tee 5 Tallinnas) samal perioodil.

Esitada võib kuni kaks sisseastumisavaldust.

Sisseastumiskatsete tulemused lisatakse SAISi hiljemalt 12. juulil.

Vastuvõetute nimekirjad avalikustatakse 13. juulil 2018. Õppima tuleku pead kinnitama kahe ööpäeva jooksul.

Loe rohkem

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles