Veebikonstaabel hoiatab uue salakavala trendi eest Facebookis (1)

Anna Ploompuu
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sotsiaalvõrgustik Facebook.
Sotsiaalvõrgustik Facebook. Foto: DADO RUVIC/REUTERS

Kas oled näinud Facebookis mõnda sõpra jagamas endast ilusat glamuurihõngulist pilti, mida saab teha nametests.com kaudu ja FaceAppi kasutades? Tegemist on uue salakavala moodusega sinu infole ligi pääseda, hoiatab veebikonstaabel Maarja Punak. 

Kui oled nende seas, kes on testi juba teinud, on rangelt soovitatav minna enda Facebooki konto seadetesse ja eemaldada selle rakenduse õigused sinu praegustele ja tulevastele avalikele postitustele ja muule infole. 

Maarja Punak.
Maarja Punak. Foto: Erakogu

Nametests.com iseenesest teadaolevalt ohtu ei kujuta, kuid keskkond pääseb ligi kasutaja infole, mida saab omakorda soovijatele edasi müüa. «FaceAppi osas soovitan guugeldada neile edastatud info turvalisuse tagamise meetmeid (või nende meetmete puudujääke) ja alles seejärel langetada otsus, kas soovite seda ka edaspidi kasutada,» selgitab Punak.

Näotuvastusprogrammid on kuum teema olnud juba mitu aastat ja öeldakse, et juba praegu peaksid inimesed enda näo kujutist kaitsma samamoodi nagu teisi isikuandmeid. «Üks viis kaitsmiseks ongi see, kui passipildilikke pilte tundmatutesse rakendustesse üles ei lae,» toonitab Punak. 

«Head seadetes surfamist ja rakenduste eemaldamist!»

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles