Homme on elekter veelgi kallim (1)

Tõnis Oja
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elektriliinid
Elektriliinid Foto: Tairo Lutter / Postimees

Kui täna kerkis elektri hind elektribörsil NordPool Spot kahe aasta kõrgeimale tasemele 90,22 euroni megavatt-tund ehk 9,02 sendini kilovatt-tund, siis homme kerkib keskmine hind veel viie euro võrra 95,09 euroni megavatt-tund.

Täna oli elekter kõrgeima hinnaga hommikul kella kuuest kuni kella 12-ni päeval, mil megavatt-tund maksis börsil 200 eurot või rohkem. Homme on kõrgeim hind 255,02 eurot megavatt-tund ajavahemikul kella üheksast kümneni hommikul võrrelduna 249,97 euroga täna hommikul kella kaheksast üheksani.

Üle 200 euro maksab megavatt-tund homme kella kaheksast üheteistkümneni hommikul ning üle 100 euro kella 12-st kuni kaheni päeval ja kella kuuest kaheksani õhtul.

Elektriautosid laadida ja pesu pesta tasub täna öösel alates kella 11-st õhtul kuni kuueni homme hommikul, mil elektri hind on alla 40 euro megavatt-tund (alla nelja sendi kilovatt-tund).

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles