Josing: hindade külmutamine on just see, mida vajame

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marje Josing
Marje Josing Foto: Mihkel Maripuu

Praegu Brüsselis Euroopa majandusfoorumil osalev konjunktuuriinstituudi direktor Marje Josing hindas Prisma algatuse teatud hindade külmutamiseks igati heaks, sest toiduainete ja esmatarbekaupade hinnatõus on meil juba üle igasuguse piiri läinud.


«Väga hea, tublid!» kiitis Josing, kuuldes, et Prisma on külmutanud 25 toote hinnad aasta lõpuni. Ta lisas, et inflatsioon on Eestis praegu suureks probleemiks ja midagi tuleb selle ohjeldamiseks ette võtta.

Ta lisas, et see teema on üleval ka praegu kestval majandusfoorumil. Näiteks tunnistas seal esinenud Rootsi rahandusminister Anders Borg, et inflatsioon teeb muret ja riigid peaksid selle ohjamiseks rohkem pingutama.

Josingu sõnul on selline erainitsiatiiv kaubanduse poolelt igati tervitatav, ehkki ta möönis, et siin on kindlasti ka teatud reklaami maik juures.

«Aga kõik vahendid on head, mis tarbijale kasu toovad,» nentis ta ja lisas, et praegune inflatsioon on liiga kiire nii Eesti inimeste kui kogu riigi majanduse jaoks. «Paistame praegu Euroopas sellega väga halvasti silma.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles