Eesti töötajad hindavad head sisekliimat palgast kõrgemalt

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kui tööl on toetavad ja hoolivad kolleegid ja ülemus, siis ei ole palganumber kõige olulisem.
Kui tööl on toetavad ja hoolivad kolleegid ja ülemus, siis ei ole palganumber kõige olulisem. Foto: /

Kuigi võiks arvata, et palk ja raha on tööl kõige olulisemad, hindavad Eesti töötajad head sisekliimat tööl hulga olulisemaks.

Eesti töötajad hindavad head sisekliimat töökohas kõrgemalt kui töötasu, selgub CV-Online'i peatselt avaldatavast TopTööandja uuringust.

Inimestest, kes valisid uuringus parimaks tööandjaks enda praeguse või endise tööandja, nimetas pea iga kolmas põhjuste seas tööl kogetud head sisekliimat. Järgnesid motiveeriv töötasu ja professionaalne juhtkond. «Eesti inimesed eeldavad tööandjalt rohkem kui lihtsalt palka,» kommenteeris CV-Online'i tööturuekspert Rain Resmeldt Uusen. «Uuring kinnitas ka, et mida kvalifitseeritum töötaja, seda kõrgemad tema nõudmised tööandjale on.»

Uuring tõi Uuseni kinnitusel välja ka huvitava veelahkme: «seesolijad» hindavad tööandjat kõrgelt hoopis teistel põhjustel, kui inimesed väljastpoolt. «Kui nö inimesed väljastpoolt hindasid tööandjaid kõrgelt peamiselt selle palgataseme ja tuntuse tõttu, siis parimate tööandjate juures töötanud inimesed hindasid üle kõige hoopis head töökeskkonda,» rõhutas Uusen.

1500 vastajaga uuringus TopTööandja selgitas Eesti suurim karjääriportaal välja Eesti parimad ja Eesti halvimad tööandjad, aga ka olulisimad põhjused selliste hinnangute taga. «Ka halvimate tööandjate edetabelist selgub tööandjate jaoks väga oluline järeldus: halvimate toppi ei jõudnud ettevõtted mitte niivõrd väikese palga, vaid halva suhtumise pärast töötajaisse,» rõhutas Uusen.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles