Lego tunnistab, et on tootnud liiga palju klotse

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Legoklotsid
Legoklotsid Foto: Albin Lohr-Jones/Albin Lohr-Jones/Sipa USA

Paljud lapsevanemad ilmselt tunnevad, et legoklotse on liiga palju. Nüüd kinnitab seda ka klotsitööstus ise, vahendab BBC.

Lego sõnul on nende müük ja kasum esimest korda 13 aasta jooksul kukkunud. Ettevõtte pressiesindaja sõnul on nende ladudes ja poodides «liiga palju» klotse, mistõttu ei jõudnud 2017. aasta uued mudelid poelettidele.

Taani leludevalmistaja sõnul on nende hetke olukord kehv, sest nii Euroopas kui ka Põhja-Ameerikas on müük vähenenud. Lego Grupi tegevjuht Niels Christiansen väitis, et neil ei ole olukorra lahendamiseks «kiiret parandust» ja lisas, et pikaajalise kasvuni jõudmine võtab neil aega.

«2017. aasta oli väljakutseid täis ja üleüldiselt võib öelda, et me ei ole enda majandustulemustega rahul,» sõnas Christiansen kuid lisas siiski, et aasta lõpul ettevõtte tulemused kasvasid.

Peamiselt kasvas klotside müük uutel turgudel, eelkõige Aasias. Ettevõtte endi sõnul näevad nad suurt potentsiaali just Hiinas, kus müük eelmine aasta kahekordistus.

«Me alustasime 2017. aastat paremas positsioonis ja plaanime sel aastal oma seisu stabiliseerida investeerides rohkem headesse toodetesse ja efektiivsesse turustamisse,» sõnas Christiansen.

Mullu septembris koondas Lego 1400 töötajat, põhjendades seda uuendustega ettevõttes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles