Coca-Cola hakkab esimest korda ajaloos tootma alkoholi (1)

Rait Piir
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Coca-Cola.
Coca-Cola. Foto: Stefan Wermuth/Reuters/Scanpix

Coca-Cola plaanib esimest korda oma 125-aastase ajaloo jooksul proovida kätt alkohoolsete jookide peal. Seda siiski ainult Jaapanis.

Nimelt tahab ettevõte kapitaliseerida Jaapanis üha populaarsust koguvate chūhai'de pealt, mis on põhimõtteliselt gaseeritud ja magusad lahjad alkoholijoogid. Chūhai on tavaliselt segu sidrunimaitselisest gaseeritud veest ja shōchu'st, mis on harilikult odrast, bataadist või riisist valmistatud kangem alkohoolne jook.

Chūhai'd on kanguselt enamasti 3-4 protsendi ringis, kuigi leidub ka kangemaid eksemplaare. Tänapäeval tehakse chūhai'sid Jaapanis uskumatult laias erinevas maitsete variatsioonis ja eriti populaarne on jook jaapanlannade seas, kes eelistavad seda õllele.

Coca-Cola Jaapani president Jorge Garduno ütles, et tegu on eksperimendiga ja väljaspool Jaapani seda tõenäoliselt müüma ei hakata.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles