Munade hinnalangust lähikuudel oodata ei ole

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Munad.
Munad. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Eggo kaubamärki kasutava Dava Foods Estonia juhatuse esimees Vladimir Sapožnin hinnangul püsib värskete munade ja munatoodete praegune hinnatase ka lähikuudel ning drastilisi muudatusi ta tulemas ei näe.

«Munade hinna tõus on olnud loogiline ning tulenenud eelkõige eelmise aasta augustis alanud munadefitsiidist, kuid võib öelda, et munade hind on hetkel õiglane ning varasemalt on mune müüdud pigem madala hinnaga ning alla oma tegeliku väärtuse,» ütleb Sapožnin.

Dava Foods Estonia juhatuse esimees Vladimir Sapožnin
Dava Foods Estonia juhatuse esimees Vladimir Sapožnin Foto: BalticID

Ta toob näiteks, et munad on kõrge valguallikana võrreldes teiste kvaliteetsete valgurikaste loomsete toitudega nagu sea-, kana või veisefilee olulisemalt madalama kilohinnaga ka praegu. Keskmiselt maksab L-suuruses Eggo munade 10-pakk jaekettides orienteeruvalt 1.80 eurot, mis teeb kilohinnaks ca 2.65 eurot. Sapožnin lisab, et munade tavapärasest kõrgem hind munade müügitulemusi negatiivselt mõjutanud ei ole ning müügimaht võrreldes eelmise aasta jaanuariga on tõusnud. 

Sapožnini sõnul sai munade hinna kasv alguse neljateistkümnes Euroopa riigis toodetud kanamunadest leitud pesitsiidist Fipronil ning sellega kaasnenud munade defitsiidist, mis on otseselt mõjutanud kogu Kesk-Euroopa, aga ka Baltikumi munaturgu. Sapožnin rõhutab, et DAVA Foods Estonia munad on kontrollitult fipronilivabad ning Saksamaa laborist saabunud ametlikud testitulemused kinnitavad, et kõik Eggo-kaubamärgi all müüdavad kanamunad on puhtad ja ei sisalda taimekaitsemürki.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles