American Express kaardiga igal pool maksta ei saa

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Reklaam American Expressi Eesti kodulehel
Reklaam American Expressi Eesti kodulehel Foto: americanexpress.com

Viimasel ajal on Swedbank väga hoogsalt reklaaminud American Express (AMEX) kreeditkaarti, kuid tegelikult sellega Eestis veel paljudes kohtades maksta ei saa.


Olles meelitatud pangatöötaja soovitustest ja kenast reklaamist otsustas ka Valentin Korkus selle aasta juunis endale American Express krediitkaardi tellida.

«Kaart valmis kiiresti, on nägusa välimusega, kuid selle juures on üks suur aga. Nimelt selliseid kohti, kus sellega maksta saab, on minu kogemuse põhjal mitte rohkem kui 10 protsenti kõikvõimalikest ettevõtetest ja asutustest, millega olen kokku puutunud,» lausus Korkus.

«Selle asemel, et tunda ennast soliidse maksevõimega kliendina, tunnen ma ennast suhteliselt sandisti, saades kassa juures müüja imestava pilgu osaliseks või kuuldes vastuseks, et see on mingi kahtlane asi. Mult on küsitud, et kas mul teist, normaalset kaarti ei ole.»

Korkus küsib, kas pank ei peaks tundma oma klientide eest süütunnet neile tekitatud ebamugavuste pärast.

Rimi turundusjuht Evelin Mägioja ütles, et see kaubakett pole Swedbankiga veel lepingut American Express kaardi vastuvõtmiseks sõlminud, kuid läbirääkimised käivad. Ta tunnistas, et see kaart läheb kaupmehele kallimaks kui paljud teised, kuid kui palju, ei soovinud ta öelda.

Swedbanki pressiesindaja Kristi Künnapas ütles, et American Express kaardiga on hetkel võimalik maksta pea 7000 teenindusettevõttes üle Eesti.

Kuna pangakaardiga üldse on võimalik maksta ligi 11 000 kohas üle Eesti, katab American Express neist tema sõnul üle poole.

«American Express on Eesti turul olnud pisut vähem kui pool aastat ning iga päevaga tuleb juurde uusi partnereid, kelle juures on võimalik selle kaardiga maksta,» selgitas pressiesindaja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles