Selgus Eesti parim valmistoit

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Selveri köök Maardus asuvas kaubakeskuses.
Selveri köök Maardus asuvas kaubakeskuses. Foto: Erik Prozes / Postimees

Täna kogunenud Eesti Parim Toiduaine 2018 konkursi hindamiskomisjon otsustas anda Eesti Parim Valmistoit 2018 tiitli Kulinaaria OÜ Selveri Köögi kikerherne-suvikõrvitsasalatile.

Eesti Parim Kaste 2018 hõbemärgi pälvis Valio Eesti Alma Kreeka DIP! kaste küüslaugu ja oliiviõliga.

«Hindamiskomisjon tõi salati puhul välja uudsed komponendid ning väga tasakaalustatud maitse. Salati pakendikontseptsioon on samuti hästi läbi mõeldud - et salat säilitaks oma värskuse, on salati komponendid läbi segamata ning salati õlikaste on pakendatud eraldi topsi, millest tarbija saab salatile lisada just endale sobivas koguses kastet,» kirjeldab pressiteade komisjoni otsust.

Valio Eesti Laeva meiereis valmiv Alma Kreeka DIP! küüslaugu ja oliiviõliga on inspireeritud traditsioonilisest kreeka kastmest skordaliast. Erinevalt tavalistest hapukoore baasil valmistatud dipikastmetest on Alma Kreeka DIP! valmistatud kohupiimakreemist.

„Tänu sellele on dip-kaste valgurikkam ning sisaldab ka kordades vähem rasva. Samuti on dipikastmel paksem kreemine tekstuur, mis tähendab, et kaste püsib suupistel ega tilgu nagu vedelamad hapukooredipid,“ sõnas Toiduliidu juhataja Sirje Potisepp.

Tänase hindamispäeva jooksul selguvad ka võitjad piimatoodete, pagaritoodete ja kondiitritoodete kategooriates. Homse hindamispäeva käigus selguvad parim lihatoode, kalatoode, köögiviljatoode ja magustoit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles