Üks küsimus: kui pikk on töölepingu ülesütlemise etteteatamisaeg?

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Illustratsioon: Tööinspektsioon

Tarbija24 avaldab igal nädalal ühe tööinspektsiooni juristidele esitatud küsimuse ning ka inspektsiooni selgituse antud teemal. Seekordne küsimus on töölepingu ülesütlemise etteteatamisaja pikkuse kohta.

Küsimus

Asusin tööle 17. mai 2010, sain tööandjalt töölepingu ülesütlemisavalduse 4. mail 2011, milles ta teatab, et  soovib töölepingut minuga lõpetada 20. mail 2011. Kuidas tööandja peab arvestama töölepingu lõpetamisele eelnevat etteteatamistähtaega, kas tööandja peab mulle ette teatama 15 kalendripäeva või 30 kalendripäeva?

Vastab tööinspektor-jurist Heli Ojavee

Töölepingu seadus sätestab etteteatamistähtaja pikkused vastavalt töösuhte kestusele. Teie puhul jääb etteteatamistähtaeg perioodi, kus töösuhe on kestnud alla aasta ning töölepingu lõppedes on töösuhe kestnud üle aasta. Etteteatamistähtaja arvestamisel tuleb aga lähtuda töösuhte kestusest etteteatamise hetkel.

Etteteatamise hetkel on Teie töösuhe kestnud alla aasta, seega võib tööandja erakorraliselt töölepingu üles öelda 15 kalendripäeva möödudes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles