Kehra paberivabrik lõpetas töö

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kehra paberivabrik.
Kehra paberivabrik. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Kehra paberivabrik Horizon peatas tootmise, kuna Eesti Gaas keeras tehase võlgnevuste tõttu gaasi kinni, kirjutas

aripaev.ee

.

«Meil oli kavas ajutiselt töö peatada, kuid seoses väljamaksetega Eesti Gaasile oleme sunnitud tegema seda pool nädalat varem. Ilma gaasita ei saa me töötada, kuid me kavatseme tööd jätkata kolme nädala pärast,» seletas Horizon Tselluloosi ja Paberi ASi juhatuse liige Aime-Kersti Kelder.

Kelderi sõnul käib praegu tootmisprotsessi lõpetamine. Kui palju Kehra vabrik võlgu on, Kelder ei öelnud. Ta märkis vaid, et finantsküsimused ei kuulu tema kompetentsi ning rahaasjade eest vastutav inimene viibib praegu välismaal.

Samuti lisas Kelder, et tehases töötavate inimeste saatusest on veel vara rääkida, kuna konkreetsed sammud lepitakse kokku alles nädala lõpuks.

«See on katastroof. Halvim uudis, mida oleksite saanud teatada,» ohkas Anija vallavanem Jüri Lillsoo. Tema sõnul töötab vallas asuvas Horizon Tselluloosi ja Paberi ASis üle 500 inimese, 80 protsenti valla elanikkonnast. See aga tähendab, et valla tulubaas saab tugeva löögi.

Lisaks sellele tuletas vallavanem meelde asjaolu, et reoveed on suunatud läbi Kehra vabriku puhastusseadmete.

«Kui vabrik jääb seisma, võib meid hakata nimetama ökoterroristideks,» lisas ta.

Eesti Gaasi juhatusel liige Raul Kotov kinnitas eile, et alates õhtust nad Kehra paberitehasele gaasi enam ei tarni.

«Kuna Kehra tehas on meile gaasi eest võlgu, siis täna kell neli pidime neile gaasi sulgema,» ütles ta eile.

Võlgnevuse suurust Kotov ei öelnud, märkides vaid, et see on rahaliselt piisavalt suur, neil on tasumata osaliselt veel ka augusti gaasi eest.

Varem on Kehra paberivabrik olnud hädas ka elektri eest tasumisega, nii et Eesti Energia ähvardas oma suurimat klienti vooluvõrgust väljalülitamise ning pankrotiavaldusega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles