Hiinast pärit akulaadija jättis Pärnu pere koduta

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Praakakulaadija põhjustas tõsise põlengu.
Praakakulaadija põhjustas tõsise põlengu. Foto: Päästeamet

Pärnu maakonnas põhjustas auto akulaadija kaks põlengut, toode tunnistati ohtlikuks ja on müügilt eemaldatud, müüja ostab kõik laadijad tagasi.

Suurem põleng toimus 4. märtsil Pärnus, kus põles kahekordse elumaja esimene korrus, teatas päästeamet.  Majja sisenenud suitsusukeldujad tõid esimeselt korruselt välja kaks kannatanut ja andsid üle kiirabile.

Maja teiselt korruselt oli enne päästjate saabumist iseseisvalt väljunud kaks inimest, kelle korteris oli tuleohust teada andnud suitsuandur. Uurimisel selgus, et tulekahju sai alguse auto akulaadijast RAWLINK  art.69081. Teine põleng toimus ühe eramaja garaažis, kus oli ära põlenud aku laadimise ajal aku all olnud tool.

Hiinas toodetud akulaadija põhjustas põlengu.
Hiinas toodetud akulaadija põhjustas põlengu. Foto: Päästeamet

Põlengute järel tellitud ekspertiis tuvastas, et akulaadija tavapärasel kasutusel võib tekkida suur põlenguoht. Antud akulaadijat müüsid Eestis Handymanni kauplused. Päästeamet ja toote edasimüüja paluvad akulaadijat kindlasti mitte kasutada, kauplusekett ostab kõik ohtlikud laadijad tagasi.

«Edasimüüjana oleme mures kõikide klientide pärast, kes on selle toote ostnud,» ütles Handymanni tegevjuht Harry Tenno. Pood palub klientidel mitte kasutada auto akulaadijat Rawlink, art.69081 ja tagastada see kauplustesse. Toote eest tasutud summa hüvitamiseks ostutšekki ei nõuta.

Põlenguid põhjustanud laadija.
Põlenguid põhjustanud laadija. Foto: Päästeamet

Päästeameti hinnangul tegutses edasimüüja probleemi ilmnemisel kiiresti. Kokku on Hiinas toodetud akulaadijat RAWLINK art.69081 Eestis müüdud kuue kuu jooksul ligi 250 tükki ja toote on tagastanud tänaseks juba umbes 200 ostjat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles