Tarbijaõiguste päev tuleb taas

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Naine lugemas.
Naine lugemas. Foto: Tristan BEN MAHJOUB/PantherMedia / Tristan BEN MAHJOUB

Teisipäeval, 27. märtsil kell 11.00 – 16.30 toimub Eesti Rahvusraamatukogu suures saalis tarbijaõiguste päev, kus tutvustatakse tarbijaõiguse ja kaubanduse valdkonna aktuaalseid teemasid ning seadusemuudatusi.

«Tänavusel tarbijaõiguste päeval käsitletakse teemasid, mis pakuvad huvi nii korteriühistute liikmetele, tarbijatele kui ka kaubandusettevõtjatele,» lausus Tallinna abilinnapea Aivar Riisalu, lisades, et kohale tasub tulla ka neil, keda puudutab käesolevast aastast kehtima hakanud uus korteriomandi- ja korteriühistuseadus. «Teatavasti neis majades, kus seni korteriühistut ei olnud, moodustas ühistu riik ning selline ühistute loomine tekitab kahtlemata korteromanikele palju küsimusi,» lausus Riisalu.

Lisaks uuele korteriomandi- ja korteriühistuseadusele käsitletakse eelseisval tarbijaõiguste päeval internetikaubanduses kehtivaid reegleid ning arutatakse maksuvaba tulu arvutamise praktilisi küsimusi. Ühtlasi tutvustatakse võimalusi oma rahaasjade korrashoidmiseks ning räägitakse lihtsas keeles andmekaitsest, keskendudes isiku õigustele tema andmete kasutamise paremaks kontrollimiseks.

Eelmainitud teemadel räägivad oma valdkonna spetsialistid Raid & Ko Kinnisvara- ja Õigusbüroost, Tarbijakaitseametist, Maksu- ja Tolliametist, Finantsinspektsioonist ning Andmekaitse Inspektsioonist.

Tarbijaõiguste päeval toimub sünkroontõlge vene keelde, osavõtt on kõigile tasuta, kuid soovitav on eelnev registreerumine.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles