Paaki unustatud tankimispüstol läks maksma üle 3000 euro (4)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tankiv auto.
Tankiv auto. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

If kindlustuse statistikast selgub, et igal kuul registreeritakse mitmeid kahjujuhtumeid, kus kliendid on bensiinijaamast minema sõites tankimispüstoli paaki unustanud.

2017. aastal teatati 69 sellisest liikluskindlustuse kahjust. Suurim kütusetankurile tekitatud kahju ulatus mullu 3400 euroni ja keskmine hüvitis oli 430 eurot juhtumi eest.

If kindlustuse sõidukikahjude grupijuhi Martin Kuke sõnul on aastatega olukord kordades paranenud, kuid siiski teatatakse kindlustusele igal nädalal sellisest tanklale tekitatud kahjust.

«Kindlustus käsitleb tankuri kahjustamist liikluskindlustuse juhtumina ning hüvitab tanklale enda kliendi tekitatud kahjud. Üldjuhul rikub tankimispüstoliga minema sõitmine kaitseklapi. Samas on olnud ka juhtumeid, kus välja tuleb vahetada kogu tankur ning siis võib kahjusumma ulatuda ka 10 000 euroni,» ütles Kukk.

Enne bensiinijaamast liikuma hakkamist tuleks kontrollida küljepeeglist, et tankimispüstol poleks paaki ununenud. Tankimispüstol paagis sõidu alustamine on ohtlik lähedal olevatele inimestele, sest kütusevoolik tõmmatakse enne selle purunemist väga suure pinge alla. 

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles