Kevad tuleb: kaua tohib veel naastrehvidega sõita?

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tänavu ei pea naastrehvide vahetamisega kiirustama.
Tänavu ei pea naastrehvide vahetamisega kiirustama. Foto: Tairo Lutter / Postimees

Eestis võib naastrehve kasutada 15. oktoobrist kuni 31. märtsini, aga erandina võib talviste tee- ja ilmastikuolude esinemise korral naastrehve kasutada 1. oktoobrist kuni 30. aprillini.

Maanteeameti liiklusohutuse osakonna eksperdi Villu Vane sõnul on arvestades Eesti klimaatilisi iseärasusi ja ilmaolude suurt erinevust eri piirkondades tehtud suverehvidele ülemineku aeg paindlikuks, kirjutab Geenius.

«Sõidukijuhile on antud otsustusõigus selle üle, kunas suverehvidega sõitma hakata. Riigi poolt ei kuulutata talviste tee- ja ilmaolude esinemist välja, sest eri piirkondades võivad ilmaolud olla vägagi erinevad,» selgitas ta.

Vane sõnul on riik sätestanud aja, et alates 1. maist ei tohi enam naastrehve kasutada, mida arvestab enda töös ka politsei- ja piirivalveamet. «Enne 1. maid kedagi naastrehvide kasutamise eest ei karistata,» ütles ta.

Näiteks mullu ei trahvinud politsei veel ka mai esimestel nädalatel naastrehvidega sõitvaid juhte, sest kuigi seadus mais naastrehvidega sõitmist ette ei näe, olid erakordselt külma kevade tõttu teeolud kohati veel talvised.

Loe pikemalt Geeniusest. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles