Heineken eemaldas rassismisüüdistuste tõttu heleda õlle reklaami (6)

Heelia Sillamaa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Heinekeni õlu.
Heinekeni õlu. Foto: © Eric Gaillard / Reuters/REUTERS

Heineken teatas eile, et nad eemaldavad reklaami, mille tunnuslauseks oli «Mõnikord on hele parem» («Sometimes lighter is better» - ingl. k) kriitikute sõnavõttu, kelle arvates on reklaam rassistlik.

Reklaam kujutab endast baarmeni, kes saadab mööda baarileti libistades leti ääres istuvale naisele pudeli heledat Heinekeni õlut, vahendab CNN.

Kuna pudel möödub aga enne valgenahalise naiseni jõudmist paarist mustanahalisest naisest, leiti sotsiaalmeedias, et tegemist on rassistliku reklaamiga.

Hip-hopi staar Chance The Rapper kutsus oma Twitteri konto vahendusel reklaami kohutavalt rassistlikuks ning teised kasutajad nõustusid temaga. «Milline idioot laseb sellise reklaami läbi? Vallandage see inimene,» säutsus Twitteris endine suhtekorraldaja Helen Ehrenhofer.

Heineken vastas kriitikutele eile õhtul, lubades reklaami nii televisioonist kui internetist eemaldada.

«Kuigi meie arvates vihjab see reklaam vaid Heinekeni heledale õllele ja sellele, kuidas hele õlu on parem kui teised kõrge kalorisisaldusega tumedamad variandid, võtame me tagasisidet kuulda ning arvestame sellega ka järgmiste kampaaniate puhul,» lausus USA Heinekeni pressiesindaja Bjorn Trowery.

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles