Eggo plaanib lihavõtteperioodiks paisata müüki neli miljonit valget muna (1)

Maria Joost
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valged kanamunad.
Valged kanamunad. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Eggo munade tootja DAVA Foods Estonia toob aasta munamüügi kõrgperioodiks valmistudes turule neli miljonit valget muna. Enim ostetakse ettevõtte sõnul M- ja L-suuruses kümneseid pakendeid.

Eggo munatööstuse juhi Vladimir Sapožnini sõnul suureneb lihavõtteperioodil munade müük hüppeliselt ja selle jooksul müüakse ligi neli miljonit valget muna. «Võrreldes möödunud aastaga on munade müük sama perioodiga võrreldes kasvanud 15–20 protsenti,» sõnas Sapožnin. «Munad lähevad tänasest nagu soojad saiad ning pragune lihavõttenädal on kogu lihavõtteperioodi tippmüügiaeg,» märkis Sapožnin. Lisaks tööstuslikele munavärvidele on Eggo munatööstuse juhi kinnitusel endiselt au sees naturaalsete, vanaemadelt õpitud sibulakoorte, kaselehtede ja kruupide abil munade kaunistamismeetodid.

Sapožnini hinnangul hakkab tarbija lihavõteteks valmistuma juba paar nädalat varem. «Meie statistika näitab, et kõige populaarsemad tooted on pühade ajal kümnesed pakendid valgeid mune, nii M- kui L-suuruses,» rääkis Eggo munatööstuse juht. DAVA Foodsi toodetavaid eestimaiseid Eggo mune müüakse eri suurustes nii 6-, 8-, 10- ja ka 18-munalistes pakendites.

Eggo munatööstus teeb lihavõtteperioodil traditsiooniliselt koostööd Põhja-Eesti Regionaalhaigla verekeskusega. Juba mitmendat aastat järjest saavad vahetult enne lihavõttepühi, 29. märtsil vereloovutajad kingiks karbi Eggo mune. «Iga vereloovutus päästab kellegi elu. Meie soovime tänada tublisid doonoreid ja anda neile munade söömisega võimalus enda jõuvarusid täiendada, kuna muna sisaldab rohkem kui 30 makro- ja mikroelementi. Muna on elu alus ja meie tänu kõigile neile, kes doonoriks olemisega kellegi elu päästa aitavad,» märkis Sapožnin.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles