Kogud raha uue auto või kodu ostuks? Loe, kuidas summa kiiremini kokku saada (1)

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hoiupõrsas. Foto on illustreeriv.
Hoiupõrsas. Foto on illustreeriv. Foto: Ronalds Stikans/PantherMedia / Ronalds Stikans

Raha investeerimine pensionipõlveks on üsna levinud, samas kui muude eesmärkide saavutamiseks kasutatakse rohkem raha säästmist. Tegelikult võiks ka näiteks kodu või auto ostuks raha investeerida, vahendab nbcnews.com.

Inimesed pigem säästavad raha, et saavutada lühiajalised eesmärgid nagu näiteks pulmade korraldamine, uue auto ost või kallis reis. Raha investeerimist seostatakse pigem pensionipõlveks raha kogumisega. Tegelikult võiks aga ka väiksemate eesmärkide jaoks raha hoopis investeerida. Tõsi küll, lühiajaliselt investeerimine erineb pikaajalisest investeerimisest ja siinkohal on mõningad asjaolud, mida tasuks tähele panna:

Tee kindlaks ajaperiood

Kui tead, mille jaoks raha vajad, siis soovitab Bankrate.com finantsanalüütik Greg McBride järgmise sammuna teha selgeks ajaperiood. «Ajaperiood hakkab dikteerima, kui suure riski sa oma rahaga võtta saad,» sõnas ta. «Kui plaanid koguda raha viis aastat, siis on parem mõelda madala riskiga investeeringute peale.» McBride'i sõnul ei ole mõtet raha koguda seda vaid ühel kontol hoides. «Ühel kontol võiks olla vaid hädaolukorraks mõeldud rahad. Raha kogumiseks tuleks seda aga investeerida, sest muidu sööb inflatsioon kogutud raha lihtsalt ära.»

Alusta investeerimisega pigem varem kui hiljem

Mida pikemalt mõtled, et peaks investeerima hakkama, seda kiiremini su raha väärtus langeb. «Isegi kui oled väga konservatiivne investeerija, siis ei kaota su raha investeerides nii palju väärtust, kui see teeks lihtsalt säästukontol olles,» sõnas RBC Wealth Managementi asepresident Eric Anderson.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles