Facebook teatas sammudest kasutajate privaatsuse kaitsmiseks

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Facebook.
Facebook. Foto: Dominic Lipinski/PA Wire/PA Images

USA sotsiaalmeediafirma Facebook teatas kolmapäeval, et kavatseb muuta veebilehe kasutajate privaatsusseadeid, mis võimaldavad «suuremat kontrolli» kasutajaid puudutava informatsiooni üle.

Uuendused hõlmavad paremat ligipääsu Facebooki kasutajaseadetele ja tööriistadele, millega saab otsida, alla laadida ja kustutada Facebooki salvestatud isiklikku teavet.

Uus privaatsust puudutav kiirmenüü võimaldab kasutajatel hõlpsasti tõhustada oma konto turvalisust, kontrollida seda, kellele on nähtav neid puudutav informatsioon ja tegevus veebilehel, ning mis reklaame nähakse, teatas Facebook.

«Me oleme võtnud kuulda, et privaatsussätted ja muud tähtsad tööriistad on raskesti leitavad ja me peame tegema rohkem, et inimesi informeerida,» ütlesid Facebooki privaatsusjuht Erin Egan ning peaadvokaadi asetäitja Ashlie Beringer blogipöördumises.

«Me astume täiendavaid samme lähinädalatel, et inimesed saaksid oma privaatsust paremini kontrollida,» kinnitasid nad.

Egan ja Beringer teatasid ka uuendustest Facebooki kasutajatingimustes ja andmereeglites, et parandada läbipaistvust selle suhtes, kuidas Facebook oma kasutajate kohta informatsiooni kogub ja seda kasutab.

Facebook on sattunud skandaali keskmesse pärast seda, kui USA meedia teatas, et Donald Trumpi 2016. aasta presidendivalimiste kampaaniameeskonna palgatud andmeanalüüsifirma Cambridge Analytica varastas 50 miljonilt Facebooki kasutaja profiililt andmeid, et luua tarkvara valijate valikute prognoosimiseks ja mõjutamiseks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles