Madal veetase häiris mandri ja Hiiumaa laevaühendust (9)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Madal meri jätab parvlaev Leigeri aeg ajalt jõude seisma.
Madal meri jätab parvlaev Leigeri aeg ajalt jõude seisma. Foto: Mihkel Maripuu

Mandri ja Hiiumaa vahelisel Rohuküla-Heltermaa liinil katkes pühapäeva pärastlõunal merevee madala taseme tõttu laevaliiklus. TS Laevad taastas ühenduse, kuid Leiger sõitis Virtsu kaudu ning Tiiu teenindas vaid reisijaid ja liinibusse Rohukülast.

Meretase oli langenud alla kriitilise piiri ning alates kella 14.10 on laevaliiklus peatunud, et tagada reisijate, sõidukite ja laevade ohutus, teatas TS Laevad päeval.

Kell 16 tegi parvlaev Leiger Hiiumaalt Heltermaalt reisi Virtsu sadamasse, kuhu tavapäraselt sõidavad Muhumaa ja mandri vahelise liini laevad. Kell 16 väljus Tiiu Rohukülast Heltermaale.

Kella 17.30 ajal pääsesid Heltermaalt Rohukülla ainult jalgsi reisijad ja liinibuss. 

Madala veetaseme tõttu liikus laevaliiklus õhtul Virtsu-Heltermaa liinil

Kell 19.00 Rohukülast Heltermaale väljunud Tiiu sai peale võtta reisijad, liinibussi ja mõned sõidukid, mis juba sadamas ootamas olid.

Kell 20.30 väljus Tiiu Heltermaalt Rohukülla ja kell 22.00 suundus laev tagasi Rohukülast Heltermaale.

Parvlaev Leiger väljus kell 19.20 Virtsust ja jõudis Heltermaale orienteeruvalt kell 22. Kell 22.00 väljus Leiger Heltermaalt.

Parvlaev Tiiu tegi lisareisi Heltermaalt kell 23.45 ja parvlaev Leiger tegi lisareisi Rohukülast kell 24.00.

Hilisõhtul teatas TS Laevad, et Hiiumaa laevaliiklus Rohuküla-Heltermaa liinil on taastunud, kuid parvlaevad sõidavad jätkuvalt mahupiirangutega. 

Prognooside kohaselt on merevee tase esmaspäeval ja teisipäeval jälle kõrgem.

Merevee taseme langust prognoositi ette

TS Laevad soovitas juba laupäeval inimestel oma kojusõidu plaanid üle vaadata, kuna 1. aprilliks oli prognoosida merevee taseme langust.

«Head Hiiumaa liini reisijad! Juhime Teie tähelepanu, et merevee tase langeb pühapäeval, 1. aprillil kriitilisele piirile, mille tõttu tuleb Rohuküla-Heltermaa liinil kehtestada mahupiiranguid, laevaliiklus võib ka mõneks ajaks katkeda,» kirjutas laevafirma oma kodulehel.

«Soovitame vältida pühapäeval sadamas ootamist ja võimalusel reisida tagasi mandrile täna (laupäeval - toim.) või esmaspäeval,» kirjutab laevafirma.

Maanteeameti tellimusel tegi Transaviabaltika 1. aprillil Tallinn-Kärdla-Tallinn liinil lisalennu. Transaviabaltika (projektinimetusega Saartelennuliinid) lendas 1. aprillil Tallinnast Kärdlasse kell 15.00 ja Kärdlast Tallinnasse kell 15.45.

Kommentaarid (9)
Copy
Tagasi üles