Kahtlast kuldrenetti müünud ettevõtte sai igasuguste õunte müügi keelu (2)

Maria Joost
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õunad.
Õunad. Foto: Elmo Riig / Sakala

Eelmise aasta lõpus kahtlase päritoluga õunu «Reneti» ja «Kuldreneti» nime all  müünud Mulgi Õun sai igasuguste õunte müügi keelu.

Veterinaar- ja toiduameti peaspetsialisti Jaana Oona sõnul võeti otsus vastu, sest ettevõte Mulgi Õun ei suutnud selgitada, kust nende müüdavad õunad pärit on. «Müügikeeld puudutabki igasuguseid õunu, see tähendab kõiki õunu,» sõnas Oona. «Mulgi Õun ei tohtinud teisi õunu ka enam müüa, sest toidu jälgitavus ei olnud tagatud, ettevõte ei suutnud selgitada õunte päritolu.»

Otsus võeti vastu eelmise aasta detsembri lõpus.

Mulgi Õun OÜ juht Aivar Rehemaa.
Mulgi Õun OÜ juht Aivar Rehemaa. Foto: ELMO RIIG/SAKALA

Mulgi Õuna juht Aivar Rehemaa ei soovinud teemat kommenteerida, sest uurimine alles käib. «Meil ei ole midagi öelda. Las siis uurimine või asjad näitavad,» sõnas ta. «Me ei taha sellega tegelda, eelmine aasta oli niigi palju jama. Meil ei ole täna midagi öelda, me ei ole enda arust asju valesti teinud. Eks siis näha, mis uurimises selgub.»

Mulgi Õun sattus eelmise aasta novembris nn õunasõtta, kui ei suutnud põllumajandusametile tõendada «Reneti» ja «Kuldreneti» nime all müüdud õunte päritolu. Detsembri alguses algatas politsei Mulgi Õuna suhtes kriminaalmenetluse. Detsembri lõpus keelati Mulgi Õunal ka teiste õunte müük.

Loe lähemalt Mulgi Õunaga seotud skandaalist:

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles