Liikluskindlustus tühjendab üha jõudsamalt autoomaniku rahakotti

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustreeriv.
Foto on illustreeriv. Foto: LIIS TREIMANN/PM/SCANPIX BALTICS

Liikluskindlustus võtab sõidukiomanike taskust üha suurema rahasumma ning kahe viimase aastaga on hinnatõus ainult hoogustunud.

Kindlustuse vahendamisega tegelevast IIZI Kindlustusmaaklerist öeldi ERR-ile, et liikluskindlustuse hind hakkas kerkima 2015. aastal, kuid kahel viimasel aastal on hinnatõus veelgi hoogu juurde saanud.

Peamiseks põhjuseks on viimastel aastatel toimunud kahjud - Eesti Liikluskindlustuse Fondi (LKF) statistika näitab, et 2016. aastal oli rekordkahjumiks 9,7 miljonit eurot.

Kindlustusjuhtumite arv on fondi andmetel püsinud samal tasemel, samas on aga üle kuue korra vähenenud liikluskindlustuse kahjum - mullu oli see 1,4 miljonit eurot. LKF on põhjusena välja toonud isikukahjude ja surmaga lõppenud õnnetusjuhtumite languse võrreldes eelnenud aastaga, aga ka liikluskindlustuse üldist hinnatõusu.

Loe lähemalt ERR Uudistest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles