Pikaleveninud talv täitis talispordikaupade müüjate kukrut

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Talvemüts.
Talvemüts. Foto: LIIS TREIMANN/PM/SCANPIX BALTICS

Lumenappide talvede järel andis tänavune pikk külmahooaeg talispordikaupade ja soojade üleriiete müüjatele põhjust rõõmustamiseks, rekordeid lõi nii kelgu- kui mütsimüük.

Rocca al Mare ja Kristiine keskuste talvemüük sai küll hoo sisse alles pärast jõule, aga kestis ebatavaliselt pikalt – aprillini välja.

Erinevate kaupmeeste kinnitusel pole lumevaesed talved kaotanud eestlaste huvi talispordialade vastu. Ainuüksi Rocca al Mare keskuse Prismas müüdi sel aastal üle 900 kelgu, mullu oli see number 400. Üle ootuste hästi osteti ka uiske. Rademari poed kinnitasid, et hitiks kujunesid soojad talveparkad ning Monton pidi ülikiire müügi tõttu korduvalt juurde tellima sooje mütse ja kindaid.

Rocca al Mare ja Kristiine keskuse rentnike sõnul kujunes viimaste aastate parimaks talvemüügi perioodiks selle aasta esimene kvartal. Kui tavapäraselt kaob tarbija huvi talvekaupade vastu juba veebruari keskel, siis tänavu alles aprilli alguses.

«Kõlab ehk üllatavalt, aga kaupmehed jälgivad hoolsalt ilmateadet, sest ilma mõju müügile ei tohi alahinnata,» rääkis Kristiine ja Rocca al Mare kaubanduskeskusi haldava Cityconi kommunikatsiooni- ja turundusjuht Linda Eichler. «Madal õhutemperatuur ja lumesadu toovad inimesed kaubanduskeskusesse ja nutikas kaupmees on selleks ajaks pannud väljapanekute põhirõhu mütsidele, kinnastele, sulejopedele ja kelkudele. Vaatamata sellele, et detsembris paistis tulevat pigem nutune talvekaupade hooaeg, siis tänavune esimene kvartal lükkas kartused ümber ja nii mõnigi kaupmees müüs maha ka aasta või paar laos talve oodanud kauba.»

Hea talvemüük ei laienenud siiski kõigile talvistele tootegruppidele. Kaupmehed tõid välja, et näiteks meeste villaste riiete ja talvesaabaste müük oli ootuspärasest pisut nõrgem. Seevastu mütside, parkade, sulejopede ning kelkude ja uiskude müük ületas ootusi, osa kaupu jõudis suure nõudluse tõttu ajutiselt ka otsa lõppeda ja neid tuli juurde tellida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles