Tanklas jala murdnud mees nõudis Circle K-lt kahjusumma välja (4)

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tanklaketi hinnnagul nende ala libe polnud
Tanklaketi hinnnagul nende ala libe polnud Foto: Konstantin Sednev

Narvas asuvas tanklas libastunud ja raskelt jalga vigastanud klient nõudis kohtus firmalt välja kahjutasu.

Asja kaalunud kaks kohut käsitlesid juhtunut täiesti erisuguselt, kirjutab Põhjarannik.  Juhtum leidis aset kaks aastat tagasi Narva läänepoolsel sissesõidul Tallinna maanteel asuvas Circle K tanklas. Kauplusest väljunud mees läks, käes kaks hot dog´i, kohvitops ja moosipallid, oma auto suunas, kui libastus tankla pesula värava ees ning kukkus. Kiirabi viis mehe haiglasse, kus tal tuvastati nii ränk jalavigastus, et jalga tuli opereerida. Järgnes kipsi ja ortoosi kandmine rohkem kui kolme kuu vältel.

Kannatanu pöördus kohtusse, nõudes hüvitist nii saamata jäänud töötasu kui ka mittevaralise kahju heastamiseks - kokku ligi 5000 eurot. Suurema osa sellest nõudest - 4473 eurot - moodustas mittevaralise kahju nõue.

Tanklakett  ei nõustunud väitega, et seal oli libe, sest ilmateenistuse andmetel oli 2015. aasta 13. märtsil  Narvas õhutemperatuur +7,6 ja kuna õnnetus leidis aset päevasel ajal, ei saanud seal jääd olla. Kui aga asfalt oli seal niiske, pidanuks kannatanu ise olema hoolikam ja kõndima ettevaatlikumalt või vältima niisket kohta, leidis Circle K.

Viru maakohus jättis eelmise aasta veebruaris tehtud lahendis kliendi hagi tankla vastu rahuldamata.

Kaebaja ei jäänud kohtu säärase tõlgendusega rahule ning esitas apellatsiooni Tartu ringkonnakohtusse, kes tegi juhtunust aga hoopis vastupidised järeldused kui esimese astme kohus. Ringkonnakohus jõudis seisukohale, et tanklal oli kohustus tagada külastajate ohutus muu hulgas hoone vahetus ümbruses liikumisel.

Sellest hoolimata leidis ringkonnakohus, et hageja mittevaralise kahju hüvitamise nõue - ligi neli ja pool tuhat eurot - on ülepaisutatud. Nii sai tankla klient lõpuks saamata jäänud töötasu ning mittevaralise kahju hüvitiseks kokku 939 eurot.

Kommentaarid (4)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles