Keelatud võte: kaupmehed võtavad lennupileti pealt endiselt kaarditasu (1)

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lennupilet.
Lennupilet. Foto: Fred de Noyelle / Godong / Scanpix

Hoolimata Euroopa Liidu keelust jätkavad paljud lennupiletite vahendajad veebiostude eest mitmekümnetesse eurodesse ulatuvate krediit- või deebetkaardi tasude võtmist.

Tänavu jaanuarist jõustunud Euroopa Liidu makseteenuste direktiiv tõi olulise muutuse elektroonilistes kanalites tehtavatesse maksetesse: nimelt keelavad uued mängureeglid maksevahenditena kasutatavatelt krediit- ja deebetkaartidelt lisatasu küsimise, sõltumata sellest, kas teenuse eest tasutakse tava- või e-poes, kirjutab ERRi uudisteportaal. 

See muutus mõjutab suuresti veebireisibüroode ehk piletivahendajate sissetulekut, kuivõrd kaarditasud olid nende peamiseks leivaks. Üks selline on näiteks Eesti tarbijatele tuttav lennupiletite vahendaja tickets.ee, mis keelust hoolimata võtab jätkuvalt kaarditasu, ja suisa kuni 50 eurot.

Olgu siiski öeldud, et ettevõte kannab raha tagasi üksnes juhtudel, kui teadlikud tarbijad on saatnud klienditeenindusele kirja, et lisatasu on ebaseaduslik.

Loe pikemalt ERRist. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles