Swedbank võtab Eesti kroone tasuta vastu aasta lõpuni

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kroonid.
Kroonid. Foto: Raigo Pajula

Swedbank on otsustanud pikendada kõikides oma kontorites Eesti krooni paberraha ja müntide vastu võtmist aasta lõpuni ja ilma teenustasuta.


Swedbanki jaepanganduse tegevjuhi Ulla Ilissoni sõnul otsustati nii, et klientide elu oleks mugavam. Kohustus kroone vastu võtta on 30. juunini.

Eestis on keskpanga andmetel ringluses veel pisut üle miljardi krooni väärtuses paberraha ja umbes 100 miljoni krooni väärtuses kroonimünte.

«See summa ei ole väike ja kuigi kroonitehingute arv kontorites on pärast jaanuarit kõvasti langenud, siis soovime pakkuda klientidele edaspidigi võimalust vahetada vana raha uue vastu oma kodulähedases pangakontoris,» märkis Ilisson.

Panga klientidel on võimalik aasta lõpuni kasutada ka müntide lugemiseks iseteenindavaid mündimasinaid, mis asuvad Tallinnas Liivalaia ja Sikupilli kontorites ning Tartus Dorpati kontoris. Masinatele täienduseks võtavad ülejäänud sularahaga tegelevad kontorid kroonimünte vastu aegviivitusega.

Möödunud aasta oktoobri alguse seisuga oli Eestis ringluses 8,9 miljardit paberrahatähte ja 150 miljoni krooni väärtuses münte. Eesti Panga hinnangul on tänase seisuga kokku kogutud Eesti krooni paberraha 88 protsenti ehk 7,8 miljardi ning münte 50 miljoni krooni väärtuses ehk siis umbes kolmandik ringluses olnud metallrahast. Möödunud aastal ennustati, et kokku jõutakse koguda pool ringluses olnud metallrahast.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles