Tööandjad räägivad: miks nad võtavad suveks tööle noore?

Maria Joost
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paljud noored otsivad suveks tööd, et saada esimene töökogemus ja teenida veidi taskuraha.
Paljud noored otsivad suveks tööd, et saada esimene töökogemus ja teenida veidi taskuraha. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Paljud tööandjad peavad oluliseks oma meeskonda kaasata noori just seetõttu, et toetada esmase töökogemuse saamist. Seetõttu arvestavad tööandjad töökeskkonnas sellega, et noortele töötajatele oleksid võimaldatud tingimused ka igakülgseks arenguks.

Teisipäeval, 17. aprillil toimub Viru hotellis menukas noorte töömess «Suveks tööle», kuhu on oodatud ennekõike Tallinnas ja Harjumaal elavad 13–18-aastased noored, kes soovivad saada esmast töökogemust, veeta tegus suvi töö- või praktikakohal ning saada töömaailmas targemaks.

Eestis muuhulgas Zara, Stradivariuse, Mango, Armani, Hugo Bossi, Bershka ning Promodi kaubamärke esindav rõivaäri Apranga OÜ värbamisspetsialisti Liis Toomsalu sõnul soovivad nad noortele pakkuda esimest töökogemust. «Kuna pakume oma ettevõttes ka mitmeid koolitusi ja arenguvõimalusi, siis on see noortele hea stardipakk, kust oma karjääri alustada,» sõnas Toomsalu. Suveks saavad ettevõttes tööd peamiselt klienditeenindajad. «Meil on mitmeid erineva töötempo ja -stiiliga kaupluseid ning töö on selles osas väga mitmekesine ja põnev.»

Tööle kandideeriva noore puhul peetakse oluliseks nende initsiatiivi ja tahet õppida. «Lisaks hindame kõrgelt ka kandidaatide positiivset ellusuhtumist ning abivalmidust,» märkis Toomsalu. «Kindlasti tuleb kasuks ka moehuvi – kellel seda veel varem pole, leiab selle pisiku kindlasti meie brändidega töötades.»

Prisma Peremarket AS personalijuht Aili Põllu sõnul kaasavad nad oma meeskonda igas vanuses inimesi ega eelista ühtegi vanusegruppi teisele. «Pigem peame iga kandidaadi puhul oluliseks avatud meelt, tahet õppida ja areneda ning soovi pakkuda meeldejäävat ja meeldivat teenindust,» selgitas ta. «Otsime positiivse meelega, õpihimulisi ja teotahtelisi toredaid inimesi.»

Põllu sõnul peavad noored tänasel tööturul  oluliseks kaasaskäimist, innovaatilisust ja paindlikkust. «Neid motiveerib vaheldusrikkus töös, erinevate töölõikude õppimine ja enese arendamine, ja seda kõike Prisma tööandjana ka oma töötajatele pakub,» sõnas Põllu.

Toomsalu sõnul on noortele väga oluline vabadus, mida saab pakkuda töögraafikute kujul. «Samuti on oluline noorte jaoks isiklik areng ning vaheldusrikkus,» sõnas ta ja tõi välja, et vaheldust vajav noor saab nende ettevõttes ka eri kaupluste vahel liikuda.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles