Kiviõlis muutub koerte registreerimine kohustuslikuks

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti lemmikloomaregistriga liitunud Kiviõli teeb koerte registreerimise järgmise aasta jooksul kohustuslikuks.
Eesti lemmikloomaregistriga liitunud Kiviõli teeb koerte registreerimise järgmise aasta jooksul kohustuslikuks. Foto: Henn Soodla / Pärnu Postimees.

Eesti lemmikloomaregistriga liitunud Kiviõli teeb koerte registreerimise järgmise aasta jooksul kohustuslikuks. Kasside ning teiste lemmikloomade registrisse kandmine on vabatahtlik.

Uue kasside ja koerte pidamise eeskirja kohaselt on Kiviõli elanikul kohustus registreerida oma koer kümne päeva jooksul pärast looma vaktsineerimisealiseks saamist. Vaktsineerimisealiseks saab koer eeskirja kohaselt neljandal elukuul, täiskasvanud koer tuleb registreerida kümne päeva jooksul pärast tema muretsemist, kirjutas Põhjarannik.

Lemmikloomade registreerimine on tasuta, kuid teenustasu tuleb maksta looma registreerimistunnuse eest.

«Üks võimalus see tunnus saada on paigaldada koerale kiip. Teine võimalus on registreerimistunnuse kinnitamine kaelarihmale,» selgitas Kiviõli keskkonnajärelevalve spetsialist Kalle Merilai, kelle sõnul hakkab nii loomadele registreerimistunnuse saamine kui registrisse kandmine toimuma Kiviõli väikeloomakliinikus.

Need inimesed, kellel on koer muretsetud enne uue eeskirja kehtimahakkamist, ei pea kohe minema loomi registreerima. Nemad võivad seda teha siis, kui minnakse tegema iga-aastast kohustuslikku marutaudivastast vaktsineerimist. Neid lemmikloomi, kes on Eesti lemmikloomaregistrisse kantud mujal, uuesti registreerima ei pea, kuna register on ühine terves Eestis ning on lisaks seotud ka Euroopa Liidu lemmikloomaregistriga.

Nendele koeraomanikele, kelle lemmik pole registrisse kantud, on linnavalitsusel õigus teha trahvi kuni 100 trahviühikut ehk kuni 6000 krooni. Juhul kui koer kedagi ründab ning sellega inimeste tervist või vara kahjustab, on linnavalitsusel õigus koeraomanikku trahvida kuni 12 000 krooniga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles