Inspektorid võivad nõuda karulaugumüüjailt tõestust maalapi olemasolu kohta

Maria Joost
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Karulauk.
Karulauk. Foto: LIIS TREIMANN / PM/SCANPIX BALTICS

Looduskaitseseadus lubab müüa ainult enda kasvatatud karulauku, seepärast teeb keskkonnainspektsioon müügikohtades pistelist kontrolli ning uurib vajadusel ka andmebaasidest, kas väidetavalt ise seda maitsetaime kasvatavatel müüjatel on ka tegelikult olemas selleks vajalik maalapp.

Kevade saabudes ilmub turulettidele karulauk, mida näiteks Tallinna turgudelt võib osta hinnaga kahest kuni kahe ja poole euroni kimbu eest, vahendab ERR Uudised.

Tegelikult on karulauk aga kolmanda kategooria looduskaitsealune liik, mida tohib loodusest korjata vähesel määral, näiteks söögiks või aeda istutamiseks, kuid üksnes sealt, kus seda kasvab massiliselt.

«Karulauku on lubatud loodusest korjata vaid enda tarbeks ning looduslikku karulauku, nagu ka teisi kaitsealuseid liike, ei tohi looduskaitseseaduse alusel osta ega müüa. Müüa tohib vaid omakasvatatud karulauku,» selgitas keskkonnainspektsiooni avalike suhete nõunik Leili Tuul.

Loe lähemalt ERR Uudistes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles