Otse: kas sööme Eestist pärit toitu ka aastakümnete pärast?

2016. aasta Eesti parimad toiduained.

FOTO: Eero Vabamaegi / PM/SCANPIX BALTICS

Täna kell 10 algab Toiduliidu korraldatav suur toidutööstuse aastakonverents, kus arutletakse nii toiduainetööstuse majanduskeskkonna kui ka mõjutegurite üle.

Postimees vahendab konverentsi otseülekannet. Konverentsil esinevad teiste hulgas Salvesti omanik Veljo Ipits, Eesti Panga ökonomis Rasmus Kattai, Santa Maria juht Raimer Tammet, Atria Eesti juht Olle Horm jpt.

Täpsem ajakava:

10:00 Sissejuhatus Toiduliidu juhataja Sirje Potisepalt

10:05 Pöördumine Toiduliidu volikogu esimehe Veljo Ipitsi poolt

I sessioon: Toiduainetööstus ja majanduskeskkond

10:15-11:00 Maailm ja Eesti majanduse (lähi)tulevik; Rasmus Kattai, Eesti Panga ökonomist

11:00-11:30 Uus toit meie toidulaual (putukasaia turuletoomise case study); Päivi Juolahti, Fazer Group arendus- ja innovatsioonitegevuste juht

11:30-11:55 Toidupoliitika tulevikusuunad; Tarmo Tamm, maaeluminister

11:55-12:00 I sessiooni kokkuvõte

12:00-13:00 Paus

II sessioon: Toiduainetööstus ja mõjutegurid

14:00-14:30 Toiduainetööstuse tööjõu prognoos OSKA pilootprojekti raames; Karin Jõers-Türn ja Siim Krusell, Kutsekoja projektijuhid

14:30-15:00 Mis on tööandjabränding?; Marie Evart, Tööandja turundus-ja värbamisagentuur Brandem tegevjuht

15:00-15:30 Paus

15:30-16:00 Toodete reformuleerimisest suhkru ja soola näidetel; Raimer Tammet, AS Santa Maria juhatuse esimees ja Anne Tääkre, AS Kalev turundusdirektor

16:00-16:50 Diskussioonivoor: Kuidas tagada Eesti toidu jätkusuutlikus aastaks 2043? Osalejad: Olle Horm (Atria Eesti AS), Ülle Kivine (Saaremaa Piimatööstus AS), Pille Pokk (Sangaste Linnas AS), Illar Lemetti (Maaeluministeerium); Moderaator Katre Kõvask

Toimetus ootab lugejate küsimusi
Saada

Populaarne

Tagasi üles