Lugeja küsib: Kas veoautod ja bussid tohivad nüüd 110 alas 110 km/h sõita? (2)

Maria Joost
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

«Varasematel aastatel on 110 km/h lubava liiklusmärgi alla ka sõiduki kategooriale viitavad lisatahvlid (enamasti võivad 110 km/h sõita vaid sõiduautod ja mootorrattad). Tänavu ei ole selliseid tahvleid ei Narva, Tartu ega  Pärnu maanteed mööda Tallinnast välja sõites. Kas see tähendab, et ka veoautod ja bussid tohivad nüüd sõita 110 km/h?» soovis lugeja teada.

Vastab maanteeameti liiklusjuhtimiskeskuse juhataja Siim Vaikmaa:

«Nii see ei ole. Veoautodele peab vastavalt EL ja Eesti regulatsioonile olema paigaldatud kiiruspiirik, mis ei võimalda veoauto kiirusel tõusta üle 90 km/h. Lisaks on vastavalt liiklusseadusele keelatud ületada mis tahes sõiduki puhul sõiduki valmistajakiirust. Ehk kui veoauto valmistajakiirus on alla 90 km/h, siis on suurimaks lubatud kiiruseks tema valmistajakiirus.

Bussidel peab olema vastavalt EL ja Eesti regulatsioonile olema kiiruspiirik, mis ei võimalda kiirusel tõusta üle 100 km/h. Samuti on bussidel keelatud ületada valmistajakiirust. Seega ainult need bussid, mille valmistajakiirus on 100 km/h, võivad «110 alas» sõita kiirusega 100 km/h.»

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles