Lidl ei leia Eestis töötajaid? Konkursid on taas käima lükatud (5)

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Odavate hindade poolest tuntud poekett üritab ka Eestis kanda kinnitada.
Odavate hindade poolest tuntud poekett üritab ka Eestis kanda kinnitada. Foto: Rui Vieira / PA Wire/PA Images

Saksa päritolu jaekett Lidl otsib selle aasta algusest Eestis juhtivtöötajaid, kuid pole siiani leidnud.

Juba jaanuaris kirjutasid Eesti väljaanded, et Lidl otsib Eestisse piirkonna mänedžeri ja juristi. 31. jaanuari seisuga lõppenud konkursid on aga taas käima lükatud. Piirkonnajuhi kohale saab kandideerida 9. maini ja juristi kohale 2. maini. 

Töötajate otsimine on märk sellest, et suure kaubaketi Eestisse tuleku plaanid on taas konkreetsemaks muutunud. Lidli tulekust Eestisse on räägitud juba aastaid.  «Me laiendame oma tegevust Eestisse ja Lätti 2020. aastatel,» märkis Soome Lidli tegevjuht Lauri Sipponen e-kirja vahendusel, vahendas Kauppalehti mullu sügisel. Küll aga ütles ta, et täpset kava, millal investeeringutega nendes kahes riigis algust tehakse, ei ole veel paika pandud. 

Kuigi juba 2000. aastate alguses ostis Soome Lidli toonane juht Antti Tiitola Eestis krunte, et piirkonda laieneda, otsustati toona plaanist loobuda, kuna siinne turg on liiga väike ja liiga tiheda konkurentsiga. Saksa toidupoodide kett leidis, et aeg ei ole siiatulekuks veel neile soodne ja krundid müüdi maha.

Nüüd on Lidl asunud uuele katsele. Esimene kauplus piirkonnas avati 2016. aasta suvel Leedus. Eelmise aasta kevadel on Eesti meedias kajastatud juba ka mitme krundi vastu kas huvi tundmist või selle ostmist nii Tartus, Tallinnas kui Narvas.

Saksa päritolu toidupoodide kett tegutseb 28 Euroopa riigis. Eelmisel suvel avati ka esimesed kauplused USAs. 

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles