Kampaania kutsub kasutuna seisvat kraami mugavalt uuele ringile saatma

Anna-Liisa Mets
, Kodustiil.ee vastutav toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uuskasutuskeskus.
Uuskasutuskeskus. Foto: Meelis Meilbaum / PRNPM/EMF/Scanpix

Täna algava ja kogu maikuu kestva «Toome ära» kampaaniaga kutsub Uuskasutuskeskus inimesi kodus või kontoris asjatuna seisvaid kasutuskõlblikke asju äraviskamise asemel uuele ringile saatma. 

Seitsmendat aastat toimuv kogumisaktsioon mõeldud kevadise suurpuhastuse aegseks sõbralikuks meeldetuletuseks, et kodus või töökohal üle jäävate korralike asjade koht pole prügikastis ega metsa all.

«Ühe inimese jaoks kasutud esemed võivad kellegi teise jaoks olla väga väärtuslikud või lausa eluks hädavajalikud,» julgustab inimesi annetama Uuskasutuskeskuse turundusjuht Annika Altmäe. 

Annetustena on oodatud kõik terved ja puhtad ja veel kasutuskõlblikud esemed nagu näiteks riided, kodu- ja kontorimööbel, nõud, mänguasjad, raamatud, jalanõud, aksessuaarid, hobivahendid, kodutekstiilid, CD-d, DVD-d, VHS-id, nipsasjakesed, tehnika ja isegi potililled. 

Inimesed saavad oma esemed tuua üheteistkümnesse Uuskasutuskeskusesse ning kaheksasse kogumiskonteinerisse või kasti üle Eesti. Kampaanias osaleda soovivate ettevõtete inimeste annetustele läheb aga Uuskasutuskeskuse kaubik ise järele.

Ettevõtetes kogumise idee tuli Uuskasutuskeskuse turundusjuhi Annika Altmäe sõnul sellest, et sageli ei leia inimesed piisavalt aega, et üleliigsed asjad kuskile spetsiaalselt viia. «Tööl käivad aga pea kõik inimesed viis korda nädalas,» lisas Altmäe.

Eelmisel aastal kasutas «Toome ära» kampaaniat oma esemetest loobumiseks 11 120 inimest ning 29 ettevõtet. Kokku koguti 2017. aasta maikuu jooksul 227 tonni veel kasutuskõlblikke esemeid.

Kogu täpsema vajaliku info leiab Uuskasutuse kodulehelt

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles