Galerii: bensiini- ja diislihind on tõusnud viimaste aastate kõrgeimale tasemele (4)

Maria Joost
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kui veel eile võis tanklatest osta bensiini 1,307 ja diislikütust 1,207 liitrihinnaga, siis tänaseks on bensiinihind tõusnud 1,369 eurole ning diislikütuse hind 1,309 eurole.

Kütusehinnad 2. mai.
Kütusehinnad 2. mai. Foto: Kuvatõmmis 1182 veebilehelt

Olenemata 1. maist saabunud biokütuse kohustusest, tõusid täna hinnas Alexela juhatuse liikme Alan Vahi sõnul ikkagi maailmaturu hinna pärast. «Biokütusel ehk etanoolil puudub mõju bensiinihinda tõsta, kuna etanoolihind on väga võrreldaval tasemel bensiini maailmaturu hinnaga ja siin sellel mingisugust mõju ei ole hinnale.»

Küll aga on Vahi sõnul diislikütusepuhul natukene teine lugu. «Oleme siin arvutanud, et see mõju on kuskil 0,6 senti liitri kohta,» sõnas Vaht ja lisas, et diislikütuse hind on teinud üle mitme aasta rekordi.  «2014. aastast ei ole hind üle 1,3 euro diislikütusel veel olnud. Ja siin on täpselt sama põhjus, mis bensiinilgi – maailmaturu hinna tõus.»

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles