Enam kui 2000 kodu said talgute raames uued postkastid

Maria Joost
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uued postkastid.
Uued postkastid. Foto: Omniva

Teeme Ära talgupäeva raames korraldati Eestis 300 postkastitalgut, et kinkida kogukonnaga Eestile juubeliaastal kihelkonnavärvid ja ilusad postkastid. Tasuta grupipostkastid kinkis kogukondadele Omniva.

Kõige rohkem postkastitalguid korraldati Saaremaal (38 postkastitalgut), Tartumaal (25) ning Valgamaal (22). Kokku jagati kogukondadele 372 tasuta kaheksa- või viiekohalist grupikasti ning uue postkasti said endale kokku 2030 kodu.

«Kaasaegsed kihelkonnavärvides postkastid on nüüd omamoodi kogukonna maamärgiks ning kohalikuks identiteedi kandjaks. Kindlasti jäävad talgute raames korda tehtud ning kihelkonnavärvides postkastid avalikus ruumis silma, eriti kui nad paiknevad kogumina – külatänavate otstel, poodide, bussipeatuste, külakeskuste juures,» ütles Omniva jaotusvõrgu juht Jaaks Saar.

Maapiirkondades levinud grupipostkastid on tihti kohaks, mida ühe ja sama piirkonna elanikud pidevalt kõik külastavad. Saare sõnul võib neid tinglikult nimetada ka kogukonna keskuseks, kuna tihtipeale asub samas kohas ka küla teadetetahvel, kus saadakse või jagatakse informatsiooni.

5. mail peetud üle-eestilise Teeme Ära talgupäeva üheks üleskutseks oli tuua rohkem värvi meie elukeskkonda ning kinkida Eestile oma kodukihelkondade värvid. Koostöös Omnivaga said sel aastal kiiremad talgujuhid tellida oma kogukonnale uued grupipostkastid. Ühise talgutööna võis valmistada postikastialused, värvida need oma kodukihelkonna värvidesse ning paigaldada seejärel postkastid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles