Coca-Cola lõpetab lisatud suhkruga jookide müügi keskkoolides

Maria Joost
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keskkoolidest ei ole enam võimalik osta Coca-Colat, Fantat, Spritet aga ka näiteks Linnuse kalja
Keskkoolidest ei ole enam võimalik osta Coca-Colat, Fantat, Spritet aga ka näiteks Linnuse kalja Foto: DANIEL LEAL-OLIVAS / AFP

Baltimaade üks suuremaid karastusjookide müüjaid, Coca-Cola Hellenic Bottling Company laiendas lisatud suhkruga jookide otsemüügipiirangu Baltimaades ka keskkoolide tasemele, et pakkuda lahendusi laste liigse igapäevase lisatud suhkru tarbimise suurenemise murele.

Coca-Cola HBC tegevjuht Balti riikides Konstantin Chouchoukhov ütles, et ettevõte usub lapsevanemate suutlikkusse laste tarbimisotsuste kujundamisel, kuid soovib vanemaid selles täiendavalt toetada. «Omalt poolt viisime piirangu juba ellu, aga soovitud mõju saavutamiseks julgustame ka teisi ettevõtteid meie algatusega ühinema,» lisas Chouchoukhov.

Lisaks otsemüügi piiramisele Baltimaade kõigis põhi- ja keskkoolides ning gümnaasiumides on Coca-Cola HBC pöördunud ka oma äriklientide poole ja palunud kaaluda initsiatiiviga liitumist, et algatusel oleks suurem mõju lisatud suhkruga jookide müügi vähenemisele laste haridusasutustes.

Coca-Cola HBC on alates 2006. aastast piiranud lisatud suhkruga karastusjookide, sealhulgas jäätee ja maitsestatud vee otsemüüki põhikoolides ja laiendab vastavalt UNESDA  rahvusvahelistele eeskirjadele seda piirangut 2018. aastal ka keskkoolidesse.

Coca-Cola HBC Eesti alustas tegevust 2002 aastal ja annab hetkel tööd 116 inimesele. Ettevõtte tuntuimad tootemargid on Coca-Cola, Fanta ja Sprite, aga ka kohalikud tootemargid, nt Linnuse kali.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles