Aprill tõi tavalisest enam õnnetusjuhtumeid, suurima kahju tõi põleng Harjumaal

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tuletõrje. Foto on illustratiivne.
Tuletõrje. Foto on illustratiivne. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Aprillis registreeriti 2 381 kahjujuhtumit. Kahjude arv kasvas pea kõikides suuremates liikides. Eelkõige kasvasid kasko-, reisi- ja õnnetusjuhtumikahjud. 

Kaskos oli tuntav hüppeline klaasikahjude kasv seoses kevadisemate ilmade tulekuga. Päikeselised ja soojemad ilmad meelitasid õue nii spordiga tegelema kui ka kevadiste välitöödega alustama, mistõttu oli rohkem ka õnnetusjuhtumikahjusid. Reisikahjude arvu põhjustas eelkõige aprillis olnud koolivaheaeg.

«ERGO kahjukäsitluse juhi Caterina Lepvaltsi sõnul on õnnetusjuhtumikindlustuses tulnud sel aastal tulnud tegeleda mitme väga traagilise juhtumiga. Ka aprill tõi lisaks uue teate Austraalias surmaga lõppenud liiklusõnnetuse kohta,» ütles ta.

Suurim kahju aprillis oli Harjumaal toimunud põleng, mille tagajärjel hävis kompleksi peahoone. Eeldatav kahju suurus on 250 000 eurot. Tuli tegi kahju ka ühel kaubaveol, kui kahe sõiduki kokkupõrke tagajärjel süttis veok ning kust tuli jõudis ka haagises olnud kaubani. Eeldatav kahju ulatub 28 000 euroni. 

Varakahjudest võib veel välja tuua ühe erialase vastutuskindlustuse juhtumi, kus projekti alusel teostatud ehitustööde käigus selgus, et projekti koostamisel oli arvutustes tehtud viga. Projekteerimisvea tõttu tuli tellijal teha täiendavaid kulutusi ehitustöödele. Kahju eeldatav suurus on 25 000 eurot. 

Sõidukitega seotud suurimad kahjud olid tingitud põhiliselt liiklusõnnetustest. Suuremate juhtumite eeldatavad kahjusummad jäävad vahemikku 20 000-50 000 eurot. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles