Leht: talunike logistikakeskusest ei saanud asja

Sten Torpan
, Toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PEETER LANGOVITS/PM/SCANPIX

Kaks aastat tagasi PRIA toetusrahaga loodud talukauba logistikakeskus Kuressaares Mareti kaubamaja ruumides läks hingusele mõne kuuga, kirjutab ajaleht Saarte Hääl.

«Korra see nagu toimis, aga ei olnud eriti minekut sellel asjal,» ütles Saaremaa talupidajate liidu juht Jaan Kiider.

2016. aasta juunis kirjutas Saarte Hääl, kuidas PRIA eraldas Saaremaa talupidajate liidu projektile 148 252 eurot, millega toetatakse viie aasta jooksul Saaremaa toidutootjate osalemist erinevatel messidel ja laatadel ning seatakse sisse logistiline keskus ja ladu Kuressaares Suur-Sadama tänaval, samas hoones Mareti kaubamajaga.

Nüüd rääkis Jaan Kiider, et Mareti kaubamaja ühes otsas laomoodi asi neil 2016. aastal lühikest aega tõesti oli. Asja mõte oli koguda väiketootjate toidukaup ühte laoruumi, et neid siis koostöös Saare OTT-ga (kauplemissüsteem Otse Tootjalt Tarbijale) tarbijatele kätte viia. Üsna ruttu olevat aga selgunud, et Saaremaal on niivõrd vähe väikekaupa ja tootjatel polnud sellist laokompleksi vaja.

Projektijuht Karen Allas selgitas, et logistikakeskus loodi suuresti internetipoodidest laekunud tellimuste paremaks täitmiseks. Logistikakeskuse käivitamine oli eelkõige ajendatud koostööplaanist sel ajal tegutsenud eestimaise toidukauba veebipoega www.naaber.market. Kuna veebipoelt laekunud tellimused olid sageli üsna väiksed, oli mõistlik rajada Kuressaarde ladu, kuhu tootjad said korraga tuua suurema hulga kaupa, et mitte iga viie kilo kartuli ja nelja kilo õuna pärast ise Tallinna sõita.

Loe pikemalt ajalehest Saarte Hääl

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles