Välismaale õppima minekuks tuleb teha kõva eeltööd

Maria Joost
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Välismaal õppimine on küll atraktiivne, kuid nõuab põhjalikku eeltööd.
Välismaal õppimine on küll atraktiivne, kuid nõuab põhjalikku eeltööd. Foto: Nunnicha Supagrit / PantherMedia / Nunnicha Supagrit

Mida lähemale koolilõpp tuleb, seda rohkem vaevab noorte pead mõte, kuhu edasi? On neid, kel juba ammu teada, kelleks nad saada tahavad ja mida selleks tegema peavad, kui ka neid, kes alles oma rada otsivad. Hulganisti noori tahab minna ka välismaale õnne proovima.

Välismaale minek kõlab küll ligitõmbavalt, kuid tekitab noores ka palju pabinat – mis riik, kust alustada, mida kõike selleks vaja on. Tihti võibki mõte jääda vaid mõtteks, sest hirm asjaajamise ja tundmatuse ees jätab asja katki.

Katrin Voodla veetis osa 2016/17. sügissemestrist Inglismaal Surrey ülikoolis. Esmase infootsingu ülikoolide ja organisatsioonide kohta tegi ta ise. «Kui olin otsuses juba kindel, pöördusin Dream Foundationi poole, kes oli suureks abiks nii dokumentide vormistamisega, keeletesti tegemisega kui ka muu infoga,» sõnas Voodla.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles