Vaata, millistes Eesti ettevõtetes on parimad praktikakohad

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ericssoni tootmine Eestis
Ericssoni tootmine Eestis Foto: Liis Treimann

Eesti Tööandjate Keskliidu korraldatava parima praktikakoha konkursi võitis sel aastal suurpank Swedbank, kes pakub õppuritele läbimõeldud ja süsteemset praktikat ja panustab seeläbi töötajate järelkasvu koolitamisse. 

«Peame jagatud tunnustust äärmiselt oluliseks, sest oleme viimase kahe aasta jooksul praktikaprogrammide olemuse täiesti ümber mõtestanud ning kujundanud praktikal viibimise aja nii praktikandi kui ka panga jaoks maksimaalselt rikastavaks,» rääkis Swedbanki personalijuht Ülle Matt.

Tema sõnul on praktikandid ettevõtte jaoks väga olulise tähtsusega järelkasvu ja tuleviku tööjõu kindlustamise vaates. «Praktika on hea võimalus teha esimene või ka järgmine karjäärisamm, valdkonnas, millega varasem kokkupuude puudub,» ütles Matt.

Parimaks väikeettevõttest praktikakohaks valiti Top Marine ja parimaks regionaalseks praktikakohaks HANZA Mechanics Tartu. Sel aastal tunnustatakse ka üht ettevõtet, mille tegevus Eestis õppivatele välisüliõpilastele praktikakohtade pakkumisel on olnud silmapaistev – selleks on Ericsson Eesti.

Haridus- ja teadusminister Mailis Repsi sõnul on praktikakohast saadavad töökogemused väga väärtuslikud, kuna praktika aitab õpilasel teoreetilist õpet tegeliku eluga seostada. «Sageli on praktika noore jaoks esimene tõeline töökoht, mille ta saab ühel päeval CVsse kirjutada,» märkis Reps.

Praktikaettevõtete kaudu saavad õppeasutused end kõige paremini kurssi viia ettevõtete võimaluste ja vajadustega ning ettevõtetes toimuvaga, leiab minister. «Tööandjate asjatundlik tagasiside on koolidele hädavajalik õppekavade arendamiseks ning õppe paremaks seostamiseks tööturu vajadustega.»

Hindamiskomisjoni esimehe, Eesti Tööandjate Keskliidu juhataja Toomas Tamsari sõnul kasvab ettevõtetes praktikantide koolitamise tase pidevalt. «Aasta-aastalt on üha raskem mõõta, mille poolest tugevad kandidaadid oma praktikasüsteemide arendamisel ja noorte juhendamisel on teistest paremad,» lausus ta. Tamsare sõnul teeb see ainult rõõmu.

Parima praktikakoha konkursile laekus 37 avaldust. Ettevõtteid ja sihtasutusi said kandidaatidena üles seada nii ettevõtted ise kui kutseõppeasutused, rakenduskõrgkoolid ja ülikoolid. Auhinnaks on igale võitnud ettevõttele klaasikunstnik Ivo Lille valmistatud skulptuur.

Kõigil võitjatel on õigus kasutada spetsiaalselt välja töötatud vastava kategooria märgist oma kodulehel, reklaammaterjalidel, trükistel jm. Konkurssi korraldab Eesti Tööandjate Keskliit koostöös SA Innove ja Haridus- ja Teadusministeeriumiga. Konkurssi rahastavad Eesti Riik, Euroopa Sotsiaalfond ja Eesti Tööandjate Keskliit.

1917. aastal asutatud Eesti Tööandjate Keskliit on Eesti ettevõtteid ja majandusharuliite koondav katusorganisatsioon, mis esindab otse ja läbi haruliitude üle 1500 ettevõtte, mis on tööandjaks enam kui 145 000 töötajale. Tööandjate missioon on aidata kaasa Eesti majanduse kasvule ja inimeste elatustaseme tõusule.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles