Töötukassa võtab 11 miljoniga sihikule töötud, kes ei räägi eesti keelt (5)

Heelia Sillamaa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustratiivne.
Foto on illustratiivne. Foto: Craig Robinson / PantherMedia / Craig Robinson

Töötukassa tellib järgmisel neljal aastal Tallinnas, Harjumaal ja Ida-Virumaal ligi 11 miljoni euro eest eesti keele õpet. Koolituse eesmärk on tööd otsivate inimeste eesti keele oskuse arendamine ning eesti keele tasemeeksamiks ettevalmistamine.

Eesti keele koolituse partnerite leidmiseks kuulutas töötukassa välja riigihanke «Eesti keele koolitus vene keele baasil», mille eeldatav maksumus on ligi 11 miljonit eurot. Selle summa eest saavad  järgmisel neljal aastal eesti keele koolitust üle 6000 inimese.

Töötukassa juhatuse esimehe Meelis Paaveli sõnul on see mahukaim eesti keele koolituse hange, mis Eestis on tehtud. «Sellest investeeringust saavad kasu tuhanded riigikeelt õppivad inimesed, aga kindlasti ka kogu tööturg,» lisas Paavel.

Töötukassa toel saavad eesti keelt õppida lisaks tööd otsivatele inimestele ka töötavad inimesed, töötust ennetava «Tööta ja õpi!» programmi kaudu.

Töötust ennetavad teenused on mõeldud neile töötajatele, kes vajavad tuge töökoha vahetamisel või tööl püsimisel oskuste puudumise või aegumise tõttu samuti tööandjatele, et toetada neid vajalike oskustega tööjõu leidmisel ja ettevalmistamisel ning ümberkorralduste tegemisel.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles