Juhtiv kartongpakendite tootja astub suure sammu plastikkõrte vähendamiseks

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Plastikkõrred on muutunud suureks keskkonnaprobleemiks.
Plastikkõrred on muutunud suureks keskkonnaprobleemiks. Foto: Jiri Hera / PantherMedia / Jiri Hera

Tetra Pak kavatseb enne aasta lõppu turule tuua paberkõrred, mis sobivad ettevõtte kartongist portsjonipakenditega ja mis on osa laiemast plastkõrrejäätmete probleemi lahendada aitavast programmist.

Kõrtel on lahutamatu funktsionaalne roll portsjonipakendi juures, kuid kui neid korralikult ei hävitata, muutuvad need osaks plastijäätmete probleemist. Ettevõte on teinud tööd selleks, et julgustada tarbijaid lükkama kõrsi «tagasi pakki», kui pakk tühi, et need saaks kokku koguda koos ülejäänud pakenditega. Nüüd on käimas arendustöö, et luua paberkõrred, mis sobiksid kasutamiseks ettevõtte kartongist portsjonipakenditega.

«See tundub lihtne,» möönab tootearenduse ja äritegevuse asepresident Charles Brand. «Aga tegelikult tuleb nõutud omadustega paberkõrre tootmiseks lahendada mitmeid olulisi probleeme.» Brand sõnul on arendusmeeskond kindel, et nad leiavad lahenduse ja lubas, et alternatiivseid paberkõrsi võib hakata tootma juba aasta lõpus.

Keskmiselt moodustab umbes 75 protsenti Tetra Paki pakenditest papp; paberkõrred oleksid veel üks oluline samm ettevõtte pikaajalise ambitsiooni suunas pakkuda täiesti taastuvatest materjalidest koosnevat tooteportfelli.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles